Super-alimente pentru femeile insarcinate

Dieta sanatoasa, in timpul sarcinii, este esentiala pentru sanatatea mamei si a fatului. Exista cateva super-alimente pentru femeile insarcinate. Schimbarea stilului alimentar, in timpul sarcinii, este esentiala pentru buna dezvoltare a fatului, existand cateva alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta, scrie boldsky.com . 
Iaurtul merita cu prisosinta numele de super-aliment si asta pentru aportul de vitamina D si cel de calciu. O femeie insarcinata are nevoie de 1.000 de miligrame de calciu zilnic, care trebuie sa vina din hrana, iar iaurtul aduce cea mai mare parte din necesar. 
Fasolea boabe si broccoli. Multe dintre legumele verzi sunt ideale in dieta femeilor insarcinate, dar dintre acestea fasolea boabe si broccoli sunt in top, dat fiind faptul ca aduc cantitati importante de fier sifibre. In plus, broccoli furnizeaza vitamina B. Trebuie spus ca aportul insuficient de fier si vitamina B poate cauza malformatii viitorului copil.


Carnea alba si ouale sunt cele mai bune surse deproteine. Un aport suficient de proteine este esential pentru buna dezvoltare a fatului. Ouale aduc si vitamina D, esentiala pentru absorbtia calciului. Aceste alimente trebuie incluse in dieta zilnica a femeilor gravide. 
Ovazul este bogat in carbohidrati, da o confortabila senzatie de satietate, iar prin aportul important de fibre contribuie la eliminarea toxinelor. 
Imortante sunt si nucile, tofu si soia, care reprezinta o foarte buna sursa de omega 3 si acizi grasi esentiali. Uleiul de masline ajuta hormonii care sustin sarcina, gratie Vitaminei E, care este vitala pentru sinteza hormonilor feminini. Laptele degresat este o sursa perfect echilibrata de proteine, minerale si vitamine, in principal pentru aportul de vitamina B12 si calciu, binevenite in cazul femeilor care vor naste.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu